VINE UN NOU VAL DE CANICULĂ INTENS!

0
298

Un alt val de caniculă intens şi de lungă durată va afecta ţara noastră, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi local pragul critic de 80 de unităţi.

Meteorologii anunţă că masa de aer cald din nordul Africii va face ca săptămâna aceasta şi nopţile să devină tropicale. Nici la munte nu va fi mai răcoare, pentru că se va depăşi pragul unei zile de vară.

Directorul ANM, Elena Mateescu, a declarat că valorile de temperaturi vor fi în creștere de la o zi la alta, local pot atinge 38-39 în partea de sud; în sudul Câmpiei Române ar putea fi valori și de 40 de grade la umbră.

Lipsa precipitațiilor cu siguranță va accentua starea de secetă pedologică. Vorbim de secetă pedologică puternică și extremă în cea mai mare parte a țării. În zona litoralului vor fi temperaturi în această săptămână care pot atinge 31-32 de grade Celsius. La munte, depășind pragul unei zile de vară, 25 de grade, este posibil să avem local averse în zona montană, dar cu siguranță acestea nu vor putea să refacă nevoia de apă.”

Potrivit ANM, deficitul de precipitaţii va continua toată luna iulie şi se va manifesta şi în prima săptămână din august, în special în jumătatea estică a ţării.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 23 = 29