SE DAU REZULTATELE FINALE LA EVALUAREA NAȚIONALĂ

0
193

Astăzi se afişează rezultatele finale la evaluarea naţională, examen susținut de absolvenții claselor a VIII-a, după rezolvarea contestaţilor. Rata de promovare de până acum este de puţin peste 74%.

Au fost depuse peste 27.000 de contestații la Limba română, Matematică și limba maternă, potrivit datelor Ministerului Educației, iar cele mai multe dintre ele au fost la Limba și literatura română.

Nota obținută după soluționarea contestațiilor este definitivă, indiferent de punctajul obținut, în plus sau în minus, față de nota acordată în etapa de evaluare inițială a lucrării.

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, prin coduri individuale, care înlocuiesc numele și prenumele, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro.

Media de admitere în clasa a IX-a este media aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele din cadrul evaluării naționale. Din 11 iulie, cei care au promovat aceste examene urmează să își aleagă liceul, colegiul sau școala profesională la care vor învăța din viitorul an școlar.

Aproape 153.000 de candidați au susținut evaluarea națională.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 8 =