CHEICK TRAORE, TRANSFERAT LA GLORIA BUZĂU

0
514

Gloria Buzău continuă să-și întărească lotul în perspectiva unui sezon, mult mai greu, în prima ligă. Ultimul venit la gruparea buzoiană este Cheick Traore, un fotbalist originar din Mali, dar născut în Franța. Traore poate juca fundaș dreapta, însă și puțin mai ofensiv, la mijlocul terenului.

În sezonul 2017-2018, el a evoluat în prima ligă franceză, la Guingamp, formație la care a evoluat 20 de partide. A ajuns și la Lens, fosta campioană a Franței, echipă care l-a cumpărat cu 1,5 milioane de euro. Ulterior, Traore s-a transferat în liga a 2-a.

Fundașul, cotat la 250.000 euro, a bifat 22 de meciuri la nivelul primei ligi franceze, 103 în liga a 2-a, 12 în Cupa Franței și alte 11 în Cupa Ligii. Traore a jucat și în naționala Statului Mali, pentru care a debutat într-un amical disputat pe 13 octombrie 2019 contra Africii de Sud. Deși a jucat mai mult în al doilea eșalon francez, fotbalistul de 29 de ani are o experiență bogată și poate ajuta considerabil echipa buzoiană.

La Gloria, pentru postul de fundaș dreapta, Traore va concura cu Diego Ferraresso și cu Sergiu Pârvulescu, doi fotbaliști polivalenți, care pot juca și în flancul stâng.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

22 + = 28