GUVERNUL AR PUTEA ANUNȚA ASTĂZI DATA ALEGERILOR PREZIDENȚIALE

0
193

Coaliţia de guvernare ar putea decide în şedinţa de astăzi data alegerilor prezidenţiale şi parlamentare din acest an.

După ce s-au exprimat în spaţiul public pe organizarea la date diferite a acestor scrutinuri, liderii PSD şi PNL se reunesc  să se pună de acord asupra calendarului electoral.

Luni şi marţi, premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a avut consultări cu partidele politice pe tema datei de organizare a alegerilor prezidenţiale şi parlamentare.

Şeful Executivului a anunţat încă de vinerea trecută că îi va invita pe liderii partidelor politice să discute despre calendarul alegerilor prezidenţiale, argumentând că „ţopăiala” pe această temă afectează încrederea între parteneri şi trebuie să înceteze.

Luni, la discuţiile cu prim-ministrul au participat, pe rând, reprezentanţii USR, AUR, UDMR, SOS România, cei ai Grupului minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor şi cei ai PUSL. Marţi, dialogul a continuat cu reprezentanţii REPER şi cei de la Forţa Dreptei.

Reunită luni în şedinţa Biroului Politic Naţional, conducerea PNL a fost de acord, în unanimitate, ca alegerile prezidenţiale să aibă loc la termen, anume în luna noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 2 =