DRUMUL DINTRE BERCA ȘI RĂTEȘTI, ÎN PERICOL DE SURPARE

0
371
Foto cu caracter ilustrativ

Imagini îngrijorătoare au apărut, recent, de pe drumul comunal, care leagă localitățile buzoiene Berca și Rătești. La câteva zeci de metri de locul alunecărilor de teren de acum 10 ani, în asfaltul șoselei au apărut găuri prin care se pot vedea cavități adânci create în subsol. Fenomenul poate ascunde o problemă extrem de gravă și crează temeri printre autorități.

În urmă cu 10 ani, o puternică alunecare de teren a transformat vechea mănăstire Răteşti într-o ruină. Stăreţia, clădirea muzeului, mai multe chilii şi biserica veche de peste 170 de ani s-au surpat din cauza alunecărilor de teren provocate de ploile abundente. Specialiștii au stabilit atunci că întreaga zona stă pe un strat de nisip poros în care apa se infiltrează cu ușurință.

Ulterior, Primăria Berca a efectuat lucrări de stabilizare a terenului pentru stoparea alunecărilor, reabilitarea drumului și amenajarea rigolelor pentru scurgerea apelor pluviale. Acum, specialiștii trebuie să stabilească, din nou, dacă este necesară o intervenție de urgență pentru stabilizarea solului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =