BACALAUREAT 2024: LA PROBA DE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ A PICAT NUVELA

0
369

Astăzi a avut loc prima probă scrisă de la examenul de Bacalaureat 2024. Examenul a început la ora 9:00, iar elevii au avut la dispoziție trei ore pentru a rezolva exercițiile primite.

Primele două subiecte sunt identice atât la profilul real, cât și la uman, singura diferență între examene fiind ultimul subiect, unde diferă tema eseului.

Subiectul I

În partea A a primului subiect, elevii au avut de rezolvat cinci exerciții pe baza fragmentului primit la prima vedere și anume „O vizită la Tudor Arghezi” (din volumul „Amintiri și portrete”), de Gabriel Dimisianu.

Subiectul II

Elevii au avut de prezentat rolul notațiilor autorului, pe baza unui fragment din piesa de teatru „Omul cu mârțoaga”, de George Ciprian.

Subiectul III

La ultimul subiect, cel mai amplu al examenului de Bacalaureat, candidații de la profilul real au avut de scris un eseu de minim 400 de cuvinte, în care să prezinte particularitățile nuvelei „Moara cu noroc”, de Ioan Slavici.

Elevii de la profilul uman au avut de elaborat caracterizarea unui personaj din „Moara cu noroc”.

Bacalaureat 2024 continuă marți, cu a doua probă scrisă, cea obligatorie a profilului (matematică sau istorie). Joi, va avea loc proba la alegere a profilului și vineri proba la Limba și literatura maternă de la examenul de BAC 2024.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 18 = 28