NOAPTEA MUZEELOR LA SATE, A DOUA EDIȚIE, PE 31 AUGUST

0
190

Noaptea Muzeelor la Sate anunţă startul înscrierilor la a doua ediţie a nocturnei muzeale dedicate exclusiv patrimoniului cultural din spaţiul rural românesc. Entităţile muzeale şi culturale care doresc să participe la ediţia a doua a evenimentului, pot solicita fişa de înscriere printr-un mesaj expediat la adresa de email noaptea_muzeelor@yahoo.com. Înscrierile se desfăşoară în perioada 19 iunie – 1 august.

Proiect fără precedent în spaţiul cultural european, Noaptea Muzeelor la Sate se va desfăşura anul acesta în 31 august şi pregăteşte pentru public sute de prezentări culturale şi proiecte educative, organizate în satele şi comunele din ţară, transmit organizatorii, Şi anul acesta, organizaţiile înscrise în program vor beneficia de promovare şi de reprezentare în cadrul platformei www.noapteamuzeelor-la-sate.ro şi pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/Noapteamuzeelorlasate, care vor oferi publicului informaţii despre evenimentele, activităţile şi proiectele găzduite în 31 august în toată ţara.

La prima ediţie a proiectului desfăşurată pe 2 septembrie 2023, au participat peste 200 de obiective muzeale, din 38 judeţe ale ţării.

Pe lângă muzee săteşti şi case memoriale, ateliere educative şi spaţii dedicate copiilor, publicul a putut vizita surprinzătoare chilii ale zânelor şi locuinţe ale martirilor, ferme de artă şi puncte gastronomice pentru degustare, spaţii de rezidenţă artistică şi muzee de pânze sau cu vise, şezători, fierării magice, case de boieri veneţieni din Ţara Făgăraşului, mori de apă, mori de hârtie, ansambluri nobiliare, ateliere de olărit, păstrători de cipcă, spaţii ale memoriei şi ale rezistenţei anticomuniste şi anti-colectivizare, mănăstiri, castele, biserici fortificate, drumuri tematice, mausolee şi multe alte destinaţii extraordinare.

Proiectul este lansat şi coordonat de Reţeaua Naţională a Muzeelor din România şi co-finanţat de AFCN.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 7 = 8