INVESTIGAȚII MEDICALE DECONTATE PENTRU NEASIGURAȚI, DE LA 1 IULIE

0
206

De luni, 1 iulie,  medicii de familie vor putea trimite la analize şi investigaţii de specialitate decontate de Casa de Asigurări de Sănătate şi pacienţii neasiguraţi în cazul în care au suspiciunea că aceştia ar putea avea o boală oncologică.

În baza noului contract cadru care intră în vigoare de la 1 iulie, tot medicii de familie vor putea emite bilete de trimitere pentru persoanele neasigurate care trebuie testate pentru virusurile hepatitice B şi C, precum şi pentru virusul HIV la gravide, analizele respective, urmând, de asemenea, să fie decontate de stat.

Potrivit autorităţilor, gravitatea acestor boli impune detectarea lor timpurie, astfel încât persoanele infectate să beneficieze de tratamente specifice şi în asistenţa medicală ambulatorie de specialitate vor fi acordate servicii persoanelor neasigurate pentru depistarea şi confirmarea diagnosticului de afecţiune oncologică, respectiv consultaţii, proceduri şi servicii medicale în scop de diagnosticare.

Medicii de specialitate din ambulatoriu vor putea şi ei emite bilete de trimitere la analize şi către unităţile sanitare cu paturi pentru spitalizări de zi în vederea confirmării afecţiuni oncologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + = 9