EVALUAREA NATIONALĂ LA MATEMATICĂ. CE SUBIECTE AU PRIMIT ELEVII

0
419

Elevii de la Evaluarea Națională 2024 au primit varianta numărul 7 cu subiecte la Matematică. În fiecare an, subiectele sunt făcute de Ministerul Educației prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Proba scrisă la Matematică a început la ora 09:00 și s-a încheiat pentru majoritatea elevilor la ora 11:00. Elevii cu cerințe educaționale speciale pot avea și 3 ore pentru rezolvarea subiectelor.

Peste 160.400 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost înscriși la sesiunea actuală a Evaluării Naționale.

La exercițiul 1, elevii au avut de rezolvat un calcul cu o adunare și o împărțire. La exercițiul 2, elevii au avut de aflat suma cu care un produs este redus de la prețul inițial cu 20%. Exercițiile 3 și 4 au fost cerințe legate de numere reale și mulțimi.

Subiectul al II-lea a fost compus cu primele trei exerciții legate de geometrie. La exercițiul 1 elevii au avut de calculat lungimea unui segment, la 2 și 3 să afle măsura unui unghi.

La exercițiul 4, elevii au fost nevoiți să calculeze aria unui paralelogram. Și exercițiile 5 și 6 au fost tot de geometrie, în care elevii au trebuit să calculeze lungimea coardei BC din figura dată și la exercițiul 6 să afle unghiul a două drepte.

La subiectul al III-lea, elevii au avut de rezolvat exerciții prin care să determine numere întregi, exerciții cu funcții, dar și să determine distanța dintre două puncte.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

84 + = 86