MECI DECISIV PENTRU ROMÂNIA, LA EURO 2024

0
230

Tricolorii joacă meciul decisiv, cu Slovacia, în ultima etapă a grupelor, astăzi,  de la ora 19:00. La aceeași oră se va disputa și cealaltă partidă, Ucraina – Belgia.

După primele două etape din faza grupelor la Euro 2024, România are o victorie (3-0 cu Ucraina) și o înfrângere (0-2 cu Belgia).

Toate echipele din grupa E sunt la egalitate, cu câte trei puncte, însă România rămâne lider, datorită golaverajului. Astfel, grupa E este cea mai complicată, pentru că fiecare echipă se poate califica în optimi. Totodată, este o premieră la un Campionat European. Interesant este că România poate merge mai departe chiar și cu o înfrângere.

Clasament grupa E, înainte de ultima etapă din faza grupelor:

  1. România – 3 puncte (golaveraj 3-2)
  2. Belgia – 3 puncte (golaveraj 2-1)
  3. Slovacia – 3 puncte (golaveraj 2-2)
  4. Ucraina – 3 puncte (golaveraj 2-4)

Scenarii pentru România:

-Dacă România câștigă cu Slovacia, se califică în optimi indiferent de rezultatul dintre Belgia și Ucraina și o poate face chiar de pe primul loc al grupei.

-România se califică dacă nu pierde cu Slovacia, în ultimul meci din grupă, indiferent de rezultatul meciului Belgia – Ucraina. Doar poziția de pe care se califică România se poate decide ca urmare a rezultatului Belgia – Ucraina.

-România pierde cu Slovacia. În această situație, România se poate califica, dar ar putea să și rateze calificarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 18 = 24