RETURO: ÎN PRIMELE 6 LUNI AU FOST PREDATE 29.000 DE TONE DE AMBALAJE SGR

0
173

O pondere de 85% din cantitatea de ambalaje SGR returnate şi colectate de la consumatori, respectiv 29.000 de tone, au fost predate la reciclatori, în primele şase luni de funcţionarea Sistemului Garanţie-Returnare.

Din cantitatea colectată şi trimisă către staţiile de reciclare, aproximativ 90% a fost direcţionată către operatori locali, urmărind principiul bottle-to-bottle, care asigură că materia primă secundară ajunge în acelaşi tip de produs din care a provenit.

În perioada analizată, au fost puse pe piaţă de producători 152.000 de tone de ambalaje, dintre care 34.000 de tone colectate de la lansarea sistemului, până la finalul lunii mai 2024.

În prezent, aproximativ 2.000 de curse zilnice sunt efectuate de cele 600 de mijloace de transport implicate în procesul de colectare zilnică a ambalajelor SGR, iar aproximativ 85% din cantitatea de ambalaje colectată a fost deja direcţionată la unităţi de reciclare, ultima etapă a acestui mecanism complex.

RetuRo Sistem Garanţie Returnare este o companie non-profit, ceea ce înseamnă că eventualul profit realizat în urma colectării de ambalaje de băuturi va fi reinvestit, exclusiv, în dezvoltarea SGR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

23 + = 25