MĂSURI LUATE DE AUTORITĂȚI PE TIMP DE CANICULĂ

0
207

Autorităţile locale iau măsuri pentru protejarea populaţiei, în condiţiile în care în multe zone din ţară vremea este caniculară, iar disconfortul termic este accentuat. În mai multe orașe au fost instalate  puncte de prim ajutor şi de hidratare, care funcţionează pe toată perioada caniculară.

Printre măsurile dispuse comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă şi structurilor deconcentrate se numără: identificarea persoanelor în vârstă, persoanelor care nu se pot deplasa şi a persoanelor aflate în dificultate, care sunt singure, şi monitorizarea acestora în această perioadă.

De asemenea, instituţiile vor asigura accesul pentru adăpostire şi apă oricăror persoane care au nevoie de ajutor în condiţii de caniculă, adoptarea măsurilor pentru reducerea programului de lucru şi limitarea activităţilor desfăşurate în aer liber în situaţia depăşirii pragului critic de 80 de unităţi. O altă măsură vizează amenajarea de puncte medicale de prim ajutor şi de adăpostire a populaţiei, semnalizate corespunzător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 53 = 54