TESTELE PISA ARATĂ CĂ ELEVII ROMÂNI SUNT DEFICITARI LA GÂNDIRE CREATIVĂ

0
214

Elevii români nu au o gândire creativă. O arată rezultatele testelor PISA. Peste 40% dintre copiii noştri nu au atins nici măcar nivelul 3 de competenţă, considerat de bază. Datele au fost culese din peste 80 de ţări, iar România este la jumătatea clasamentului.

După rezultatele dezastruoase la matematică, la citire și științe, a venit și partea a treia a rezultatelor testării PISA 2022, testul de gândire creativă.

Acest test a analizat capacitatea elevilor de a genera idei diverse și creative, de asemenea de a evalua și îmbunătăți ideile altora, pentru a ajunge la rezultate creative. România a obținut un scor mediu, de 26 de puncte, în timp ce media OCDE este de 33 de puncte.

Singapore este în top cu 41 de puncte. În Europa, țara noastră depășește doar Republica Moldova, Cipru, Ungaria, Macedonia de Nord și Albania.

Aceeași testare PISA mai arată că 58% dintre elevii ating cel puțin nivelul 3 de competențe, considerat nivel de  bază pentru gândirea creativă, și doar 14% dintre elevi se situează la nivelurile 5 și 6 de competență în gândirea creativă.

Aceeași testare PISA mai arată că fetele sunt mai creative decât băieții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

88 + = 96