ROMÂNII ECONOMISESC PENTRU VACANȚE

0
260

Gestionarea banilor este un aspect crucial al vieții de zi cu zi, iar un nou studiu dezvăluie cum își urmăresc cheltuielile românii care își împart banii cu familia sau partenerul de viață.

Conform unui studiu realizat de o bancă privată din România, o bună parte dintre românii care își împart cheltuielile cu familia sau partenerul de viață nu își monitorizează în mod regulat aceste cheltuieli.

De exemplu, 38% dintre respondenți nu și-au monitorizat cheltuielile comune în ultimii doi ani. Iar dintre cei care își împart cheltuielile, puțin sub 20 de procente au un buget bine definit pentru viitor. Aproximativ jumătate dintre participanți își gestionează cheltuielile la comun, iar dintre aceștia, o bună parte din ei împart cheltuielile cu partenerul de viață. Tinerii cu vârste între 18 și 29 de ani sunt mai predispuși să împartă cheltuielile cu părinții, însă peste 2 treimi dintre ei își împart costurile tot în cuplu.

Totodată, majoritatea celor care păstrează toți banii împreună preferă să îi țină într-un cont bancar, iar cei care păstrează doar o parte din bani împreună, preferă să îi țină cash în casă. Cheltuielile comune includ alimente, utilități, vacanțe și întreținerea locuinței.

Vacanțele sunt principalul motiv pentru care românii fac economii, indiferent de grupa de vârstă, vedem că peste două treimi dintre respondenți economisesc în acest scop.

Pe locurile următoare se află îngrijirea sănătății și economiile pentru viitorul copiilor.

În ceea ce privește beneficiile unui cont comun, peste jumătate dintre respondenți consideră că este util pentru administrarea cheltuielilor casnice, tot cam atâția îl găsesc potrivit pentru o mai bună gestionare a banilor, iar 43% pentru achitarea datoriilor comune.

Tinerii între 18 și 29 de ani sunt mai înclinați să își gestioneze singuri banii și să se consulte mai puțin cu partenerul înainte de a face achiziții mari.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 49 = 55