ATENȚIE LA CANICULĂ!

0
225

Valul de aer tropical îi pune în gardă pe medicii râmniceni. Cum meteorologii anunță o săptămână de foc, cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius la umbră, specialiștii trag un semnal de alarmă asupra pericolelor la care ne putem expune în aceste zile, dacă nu ne protejăm.

Specialiștii mai spun că umiditatea crescută sporește riscul de accident vascular cerebral. Totodată, epuizarea și AVC-ul pot afecta și persoane sănătoase, mai ales dacă au făcut efort fizic la temperaturi extreme.

Deși până acum nu s-au semnalat cazuri de râmniceni căzuți pe stradă din cauza caniculei, medicii atrag atenția că bătrânii și copiii sunt categoriile cele mai vulnerabile în ceea ce privește expunerea la căldura excesivă.

Meteorologii anunță că pe parcursul zilei de joi, ne putem aștepta ca temperatura maximă să atingă chiar și 38 de grade, posibil să o și depășească izolat. Tot ei mai anunță că există semnalul ca în weekend să avem parte din nou de averse, descărcări electrice și toate fenomenele asociate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =