ROMÂNII ÎȘI POT EVALUA CONSUMUL DE ALCOOL, ONLINE DAR ȘI ÎN PESTE 300 DE LOCAȚII DIN ȚARĂ

0
200

Persoanele cu vârsta de peste 18 ani sunt aşteptate şi anul acesta să îşi evalueze consumul personal de alcool la cel mai mare eveniment naţional – Săptămâna Naţională a Testării AUDIT, care are loc între 17 şi 23 iunie, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică.
Campania se desfășoară  pentru a afla care este riscul asociat consumului românilor de alcool şi să primească recomandări de la specialişti.

Proiectul, aflat deja la a 5-a ediţie, este organizat de Asociaţia ALIAT pentru Sănătate Mintală, având ca parteneri principali Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), şi în Bucureşti cu sprijinul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) şi al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB)”.

Testarea se va desfăşura online, pe www.testareaudit.ro, şi offline, în peste 300 de locaţii din toate judeţele ţării, marcate pe harta din platformă, unde peste 400 de evaluatori AUDIT şi specialişti ALIAT vor oferi informaţii şi recomandări timp de o săptămână.

Testul Audit, urmat de o intervenţie scurtă, salvează vieţi – poate preveni 1 din 3 decese cauzate de consumul problematic de alcool, conform INSP, care arată că e nevoie de 282 de astfel de intervenţii scurte pentru a salva o viaţă în fiecare an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =