ECHIPA ROMÂNIEI JOACĂ ASTĂZI PRIMUL MECI DE LA EURO 2024, ÎMPOTRIVA UCRAINEI

0
220

Echipa națională de fotbal a României va debuta, astăzi, de la ora 16:00, la EURO 2024. „Tricolorii” vor întâlni Ucraina la Munchen, în Grupa E.

România se află la a 6-a participare la Campionatul European. Cel mai bun rezultat al „tricolorilor” a fost înregistrat în 2000, când Gică Hagi și coechipierii săi au ajuns în sferturile de finală, unde au fost eliminați de Italia. În cele 16 meciuri jucate până acum la EURO, naționala noastră a obținut o singură victorie: 3-2 în fața Angliei, în 2000.

De partea cealaltă, Ucraina a ajuns la al patrulea turneu final de Campionat European consecutiv. Cea mai bună performanță a fost obținută la precedentul EURO, când ucrainenii s-au calificat în sferturi, unde au pierdut în fața Angliei, scor 0-4.

Până acum, România și Ucraina s-au întâlnit de cinci ori, de fiecare dată în meciuri amicale.

Aproximativ 30.000 de suporteri români sunt aşteptaţi să asiste la meciul România – Ucraina.

Printre aceștia se vor număra şi familiile jucătorilor români, în frunte cu Gică Hagi, cel mai mare fotbalist român din istorie.

Pentru meciul România – Ucraina, UEFA a desemnat o brigadă de arbitri din Suedia. La centru va fi Glenn Nyberg. Acesta va fi ajutat la cele două linii de Mahbod Beigl și de Andreas Soderqvist.

Arbitrul VAR va fi Rob Dieperink, din Olanda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =