SERVICIU DE SALUBRITATE, FUNCȚIONAL SAU NU LA BUZĂU?!

0
297

Colectarea deșeurilor din fiecare gospodărie n-ar mai trebui să fie o problemă, indiferent că vorbim despre orașe sau sate din zone greu accesibile. N-ar mai trebui… asta dacă ar fi fost implementat, fără probleme, la nivelul județului acel serviciu de salubritate necesar. Primul pas s-a făcut în martie 2010, atunci când s-a înființat Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ,,ECO BUZĂU”, la care au aderat, în afară de municipiul Buzău, peste 85 de unități administrativ teritoriale. La acest moment, Consiliul Județean se află în faza achiziționării unui teren necesar implementării serviciului de salubritate la nivelul județului Buzău.

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, spune că sistemul de implementare a serviciului de salubritate în județ este functional, doar …în principiu.

Dacă într-adevăr acest serviciu va funcționa sau nu, pentru moment nu știm, deși conducerea CJ Buzău susține contrariul. Și asta pentru că s-au ivit mici probleme legate de ordonanţa privind reducerea cheltuielilor bugetare, dată anul trecut de către Guvern. Conform acesteia, instituţiile care au sub 50 de angajaţi ar putea fi desființate, ceea ce înseamnă că multe dintre societățile de salubritate, în mare parte înființate de către UAT-uri, se află în această situație. Prin urmare, implementarea ,,ca la carte” a serviciului de salubritate la nivel de județ stă sub semnul …întrebării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 1 =