FĂRĂ STIMULENTE FINANCIARE LA DONAREA DE SÂNGE

0
226

Consiliul European elimină stimulentele financiare pentru acest act caritabil. Noile norme europene doresc îmbunătățirea siguranței și calității sângelui, țesuturilor și celulelor utilizate în sectorul medical. De asemenea, și facilitarea circulației acestora în cadrul UE este unul din obiective.

Donatorii nu ar trebui să primească stimulente financiare. Donarea de sânge fiind considerată voluntară și neremunerată. În funcție de legislația fiecărui stat membru, persoanele care aleg să doneze pot beneficia sau nu de compensații sau rambursări.

În România, valoarea tichetelor primite a crescut la 280 de lei la începutul anului. Astfel, s-a înregistrat un număr foarte mare de donatori, foarte mulți fiind atrași de compensația sub formă de tichete de masă.

Eliminarea voucherelor ar putea reduce drastic numărul donatorilor de sânge din România. Fiind posibilă revenirea crizei de stocuri de sânge. Încă nu există o informație oficială cu privire la eliminarea acestor vouchere. Totuși posibila eliminare atrage îngrijorări în ceea ce privește disponibilitatea sângelui.

În România donatorii se mai bucură de o  zi liberă, reduceri la transportul în comun și analize medicale gratuite. Totodată, donarea regulată de sânge reprezintă un plus pentru sănătate,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 12 = 22