DUBLĂ SĂRBĂTOARE: ÎNĂLȚAREA DOMNULUI ȘI ZIUA EROILOR

0
230

Astăzi, în calendarul creştin ortodox, se sărbătorește  praznicul Înălţării Domnului. Această sărbătoare este stabilită în funcţie de ziua în care pică Paştele ortodox.

Înălţarea Domnului vine la 40 de zile după Paşte. Iar cum în acest an Paştele a picat pe 5 mai, Înălţarea Domnului este prăznuită pe 13 iunie.

Înălţarea Domnului reprezintă, practic, momentul în care Hristos S-a înălţat la cer în momentul în care îi binecuvânta pe ucenicii săi pe care îi ducea spre Betania.

Acum, în ziua în care se sărbătoreşte praznicul Înălţării Domnului, credincioșii se salută cu  „Hristos S-a Înălţat” şi „Adevărat S-a Înălţat”.

De Înălţarea Domnului, în România se celebrează şi Ziua Eroilor. În aceste condiţii, în toate bisericile, mănăstirile şi catedralele ortodoxe din ţară şi străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuţi de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.

Ministerul Apărării Naţionale va organiza, în marile garnizoane din ţară, precum şi la mausoleele eroilor şi la cimitirele şi parcelele de onoare, ceremonii militare şi religioase dedicate Zilei Eroilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 + = 25