CONSILIU ÎN NOUA COMPONENȚĂ, DE LA 1 NOIEMBRIE

0
522

Consiliul Local Municipal Râmnicu Sărat își va schimba total componența, în urma alegerilor locale de duminică. Noul Consiliu Local va fi compus din reprezentanți ai PSD, PNL, dar și AUR. Mai précis, Partidul Social Democrat va avea 13 mandate de consilier local, Partidul Național Liberal a caștigat un număr de 4 mandate de consilier local, iar Alianța pentru Unirea Românilor va fi reprezentată în noul Consiliu Local de 2 consilieri.

Primarul Sorin Cîrjan speră ca în continuare să fie stabilitate în Consiliul Local Municipal, iar dezbaterile să fie reale și constructive, pentru a duce Râmnicul la nivelul următor.

Mandatele primarilor și consilierilor locali aleși pe 9 iunie vor începe la data de 1 noiembrie 2024.  Alegerile locale, în 2024, s-au organizat mai devreme de patru ani de la precedentul scrutin, care a fost pe 27 septembrie 2020. Alegerile locale din 2020 au fost organizate în luna septembrie, și nu în luna iunie sau în preajma acestei perioade, din cauza pandemiei COVID-19. Din acest motiv, în iunie 2020, mandatele aleșilor locali au fost prelungite până la data de 1 noiembrie. Acest lucru implică automat și faptul că primarii și consilierii locali în funcție vor mai avea câteva luni de mandat după scrutinul din 9 iunie, înainte ca noii aleși votați să preia funcțiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

62 + = 68