A FOST POTOP CU PIATRĂ, IERI, ÎN JUDEȚUL BUZĂU. FOTO

0
856

 

A fost de ajuns aproape o oră ca să ne amintim cât de neputincioși suntem în fața naturii dezlănțuite. Pe Valea Slănicului și pe Valea Buzăului a fost prăpăd luni seară. O ploaie cu piatră abătută asupra mai multor localități din județul Buzău a distrus mai totul prin grădinile oamenilor. Imaginile postate de buzoieni pe rețelele de socializare relevă amploarea daunelor produse de grindina căzută în aproape o oră: pomi rămași fără rod, plante culcate la pământ, grădini întregi de legume compromise. La Pătârlagele, au fost lansate rachete antigrindină, iar la scurt timp piatra s-a risipit plouând ușor.

La Cislău câteva crengi au căzut pe drum, iar tot pietrișul și pământul de pe margine a ajuns pe asfalt. Pompierii au intervenit în localitatea Calvini, acolo unde un copac a căzut pe drum, smuls de vântul puternic. Ieri, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Portocaliu de vijelie pentru localități din județele Buzău și Prahova.

În zonele vizate se semnalau grindină de dimensiuni medii, descărcări electrice și averse torențiale care depășeau 25 l/mp. Printre localitățile buzoiene vizate de avertizare s-au numărat: Berca, Vernești, Mărăcineni, Poșta Câlnău, Zărnești, Cochirleanca, Tisău, Grebănu, Lopătari, Ziduri, Cernătești, Beceni, Vintilă Vodă, Scorțoasa, Săpoca, Mânzălești, Bisoca, Unguriu, Sărulești, Racovițeni, Blăjani, Cănești, Murgești, Valea Salciei, Mărgăritești, Chiliile și Pardoși.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + = 9