CUM VA ARĂTA CLM BUZĂU

0
446

După primele rezultate de la scrutinul din 9 iunie, pentru alegerile locale, noul Consiliu Local Municipal Buzău va avea în componență 4 partide. Din numărul total de 23 de consilieri locali, cel mai probabil, PSD va avea 15 sau 16, pentru că a obținut un scor de peste 60%, PNL va fi reprezentat de 3 aleși, la un scor de 14 procente, Alianța Dreapta Unită a reușit să îndeplinească baremul de 8 la sută pentru a intra în CLM și va avea 2 sau 3 reprezentanți. Surpriza o constituie rezultatul obținut de AUR, în contextul în care nu au mai avut candidat la Primăria Buzău. Partidul lui Simion va avea la Buzău, cel mai probabil,  2 consilieri locali, având un scor de 9%.

Mai trebuie precizat că actuala echipă de viceprimari, formată din social-democrații Ionuț Apostu și Oana Matache, va fi reconfirmată și în următorul mandat de 4 ani. Asta după ce primarul reales Constantin Toma a dat asigurări, în repetate rânduri, că dacă va avea majoritate în CLM, își va păstra echipa de viceprimari.

Edilul social-democrat a obținut o victorie zdrobitoare în fața contracandidaților săi având un scor de 67%, înainte de redistribuire, ceea ce la final ar putea ajunge spre 70%. În ceea ce-i privește pe contracandidații săi  Carmen Ichim, de la PNL a ieșit pe locul 2 cu peste 14 procente, urmată de Florin Drăgulin, de la ADU,  care a obținut 8 procente, sub scorul alianței la nivel de CLM Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 71 = 72