BREAKING NEWS! PSD CÂȘTIGĂ ALEGERILE LOCALE LA BUZĂU! ( REZULTATE PARȚIALE)

0
463

Update : 14.30

Rezultatele parțiale ale alegerilor din 9 iunie, arată că în județul Buzău, Partidul Social Democrat a obținut 75 de primării din 87 de UAT-uri.

PNL a câștigat 11 primării, respectiv Zărnești, Cislău, Năeni, V. Salciei, Brădeanu, Glodeanu Sărat, Balta Albă, Ulmeni, Cozieni, Padina și Cilibia.  Alianța Dreapta Unită a obținut Primăria Lopătari prin candidatul PMP.

Lucian Romașcanu ( PSD) a strâns în jur de 60% și va fi noul președinte al Consiliului Județean Buzău. A fost urmat de candidatul PNL, Adrian Mocanu cu peste 16% și Dorin Bădulescu (ADU) cu peste 9%. PSD  va avea majoritatea consilierilor obținând un scor 55%. înainte de redistribuire.  Din noul Consiliul Județean vor face parte reprezentanții PNL (20%) și AUR (11%). Pe surse, Adrian Petre va rămâne vicepreședinte, iar pentru al doilea post de vicepreședinte este vehiculat numele lui Claudiu Damian, actualul manager al Spitalului Județean Buzău.

Update 13.30:

Se așteaptă primele măsuri după scandalul electoral de la o secție din comuna Râmnicelu. După închiderea urnelor a avut loc o dispută  între candidatul PSD și candidatul ProRomânia cu acuze de fraudă electorală. Situația a escaladat rapid, iar azi noapte, mai multe persoane au aruncat cu pietre spre secția de votare, spărgând geamuri și a fost nevoie de intervenția mascaților și a jandarmilor pentru a menținerea ordinea, iar voturile au fost renumărate sub paza Poliției.

Update: 12.30

La acest moment, la Râmnicelu, se renumăra voturile,  sub paza Poliției. Există o dispută între candidatul PSD și candidatul ProRomânia cu acuze de fraudă electorală. Mascații și jandarmii au fost chemați să mențină ordinea.

Sorin Cîrjan a câștigat în toate secțiile din municipiul Rm.Sărat , având un scor de peste 64% , urmat de candidatul independent Viorel Holban (sprijinit de PNL) care a strâns 24 % din voturile valabil exprimate. Aflat la al treilea mandat, Sorin Cîrjan va putea să-și păstreze echipa cu viceprimarul Florian Nicolae. PSD a obținut majoritatea în Consiliul Local Rm.Sarat  cu aproape 60% unde  va mai fi PNL (20%)  și AUR (8,66%).

UPDATE ora 12.00:

Partidul Social Democrat a obținut 76 de primării din 87, deși inițial se vehiculase 80 de UAT-uri.  Lucian Romascanu (PSD) va fi noul președinte al Consiliului Județean Buzău și va avea și majoritatea consilierilor județeni de la PSD.

Constantin Toma obține al treilea mandat la Primaria Buzău cu un rezultat de  67%, urmat de Carmen  Ichim  (PNL) cu 14% și Florin Drăgulin (ADU) cu 8% . La nivel de CLM Buzău, PSD a obținut   înainte de redistribuire  60% și va forma Consiliul Local alături de  PNL (14%),  Alianța Dreaptă Unită (11%) și AUR ( 9%).

Sorin Cîrjan a câștigat în toate secțiile din municipiul Rm.Sărat și va avea al treilea mandat consecutiv. PSD a obținut majoritatea în Consiliul Local Rm.Sarat unde va mai fi  PNL și AUR.

În județ, după centralizartea rezultatelor, PNL, a câștigat 10 primării, respectiv Zărnești, Cislău, Năeni, V. Salciei, Brădeanu, Glodeanu Sărat, Balta Albă, Ulmeni, Cozieni, Padina iar Alianța Dreapta Unită a luat primaria Lopătari.

În localitatea Râmnicelu, se renumăra voturile,  sub paza polițiștilor.

Ora 11.00:

Pe surse, Partidul Social Democrat a obținut 76 de primării din 87, deși inițial se vehiculase 80 de UAT-uri.  Lucian Romascanu (PSD) va fi noul președinte al Consiliului Județean Buzău și va avea și majoritatea consilierilor județeni. Constantin Toma obține al treilea mandat la Primaria Buzău cu un rezultat estimat la 67%. La nivel de CLM Buzău, PSD a obținut în jur de 58 % înainte de redistribuire și va forma Consiliul alături de  PNL, Alianța Dreaptă Unită și AUR.

Sorin Cîrjan a câștigat în toate secțiile din municipiul Rm.Sărat și va avea al treilea mandat consecutiv. PSD a obținut majoritatea în Consiliul Local Rm.Sarat unde au mai intrat consilieri de la PNL și AUR.

În județ, după centralizartea rezultatelor, PNL , a câștigat 10 primării, respectiv Zărnești, Cislău, Năeni, Valea Salciei, Brădeanu, Glodeanu Sărat, Balta Albă, Ulmeni, Cozieni, Padina iar Alianța Dreapta Unită a luat primaria Lopătari.

La acest moment, la Râmnicelu, se renumăra voturile,  sub paza Poliției. Vom reveni!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 77 = 86