CE ȘI CUM VOTĂM ASTĂZI?

0
182

Astăzi, au loc, atât alegerile locale, cât și alegerile europarlamentare.

Buzoienii vor vota pentru a-și alege un primar, pentru preşedintele de Consiliu Judeţean, dar şi pentru un partid sau o alianţă electorală în Consiliul Local şi în Consiliul Judeţean, adică acei politicieni care vor lua decizii importante pentru dezvoltarea urbană și rurală, inclusiv pentru bugetul local și serviciile publice locale. Alegerile, de astăzi, vor determina, așadar, modul în care vor fi gestionate resursele comunității, infrastructura, educația, sănătatea și alte servicii esențiale care afectează direct calitatea vieții cetățenilor.

De asemenea, guvernanții au decis, ca tot astăzi, buzoienii să își dea votul și pentru cei 33 de membri pe care România îi va avea în Parlamentul European.

Pe parcursul zilei de astăzi, la secțiile de votare din județ,  pot vota buzoienii, care au împlinit 18 ani, până în ziua alegerilor, inclusiv, dar și cetățenii români sau străini, cu domiciliul sau reședința pe teritoriul județului Buzău.

Cei care vor să ajungă la urne astăzi, ca să își exercite dreptul la vot, trebuie să știe că trebuie să se prezinte la secția de votare la care sunt arondați, în funcție de domiciliu. Acolo ei vor primi un buletin de vot pentru alegerea primarului, un buletin de vot pentru alegerea Consiliului Local, un buletin de vot pentru alegerea președintelui Consiliului Județean, un buletin de vot pentru alegerea Consiliului Județean, precum și un buletin de vot pentru alegerea reprezentanților României în Parlamentul European.

Pentru a-și putea exercita votul, alegătorii trebuie să prezinte membrilor secției de votare un act de identitate valabil, fie el carte de identitate, buletin de identitate sau pașaport. În cazuri speciale cum ar fi, de exemplu, pentru studenți sau militari, pot fi necesare și documente suplimentare care să ateste reședința temporară în localitatea unde doresc să voteze.

Toate secțiile de votare din județ, deschise de la ora 07:00, se vor închide, tot astăzi, la ora 22:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 43 = 52