NE AȘTEAPTĂ UN WEEKEND CU TEMPERATURI CANICULARE!

0
289

Weekendul vine cu primul val de caniculă din acest an. Duminică se anunţă temperaturi până la 36 de grade Celsius în sudul, vestul şi în unele zone din estul ţării. Săptămâna viitoare se va depăşi pragul de caniculă în Muntenia, Oltenia, Dobrogea și sudul Moldovei.

Temperaturi de până la 34 de grade s-au înregistrat deja în unele zone din sudul ţării. Vremea se va încălzi și mai mult începând de astăzi, iar sâmbătă va fi cel mai cald în sud.

Meteorologii spun că vremea va fi călduroasă în majoritatea regiunilor, iar local în sud și pe spații mai mici în vest și est, caniculară și cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, decărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, local în jumătatea de nord, la munte și izolat în est. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 36 de grade. Vremea călduroasă se va menține și săptămâna viitoare, caniculară în regiunile sudice și sud-estice, cu temperaturi maxime de până la 36-38 de grade.

Umezeala va face căldura și mai greu de suportat. Canicula va fi întreruptă în unele zone de furtuni și ploi torențiale cu grindină. De altfel, toată vara vom avea fenomene extreme.

Specialiștii atrag încă o dată atenția că, pentru a diminua efectele schimbărilor climatice, este nevoie, în primul rând, de reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră la nivel mondial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

33 + = 37