CARBURANȚI MAI IEFTINI

0
226

Vești bune pentru șoferi. Motorina și benzina s-au ieftinit, iar la unele sortimente prețul a ajuns sub 7 lei pe litru. Bucuria nu va fi însă de durata, pentru că de la 1 iulie prețurile cresc din nou.

În stațiile peco din țară prețurile s-au ieftinit în ultima lună. Benzina s-a ieftinit, în medie, cu 45 de bani pe litru, iar motorina cu 33 de bani pe litru. Experții pun această scădere a prețului la pompa pe seama evoluției cotației pe piața de petrol. Prețul petrolului Brent a scăzut și a ajuns la 76 de dolari, cel mai mic nivel înregistrat de la începutul acestui an.

Potrivit experților, scăderea este o consecință a faptului că unele țări producătoare de petrol, cum ar fi Federația Rusă, au crescut producția de petrol și implicit exporturile, tocmai pentru a face rost de mai mulți bani.

Pe de altă parte, reprezentanții companiilor de petrol avertizează că de la 1 iulie prețurile ar putea să crească din nou pentru că atunci acciza la benzină ar urma să fie majorată cu 43 de bani pe litru, iar la motorină cu 40 de bani pe litru. Astfel că prețurile ar putea ajunge din nou la nivelul înregistrat în luna mai, înainte de ieftinire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 14 = 16