LOCURI PRIORITARE ÎN CREȘE ȘI GRĂDINIȚE, PENTRU COPIII DIN FAMILII VULNERABILE

0
268

Ministerul Educației le cere directorilor de creșe și grădinițe să facă eforturi ca să asigure locuri prioritar și copiilor din familii monoparentale, cu părinții despărțiți sau divorțați, dar și pentru cei care mai au cel puțin doi frați.

Aceștia provin din medii vulnerabile, așadar părinții au nevoie de sprijin ca să-i educe și să-i întrețină. Directorii spun că au tot mai mulți preșcolari din familii tinere, destrămate.

În plină perioadă de înscrieri, inspectoratele școlare au trimis o notificare către toate unitățile de învățământ timpuriu – creșe, grădinițe și centre cu program săptămânal.

Documentul subliniază că au prioritate și cei care au domiciliul stabilit de instanță la unul dintre părinți.

Tot în sprijinul părinților singuri a fost scăzută și vârsta minimă pentru acces în creșe- de la 11 luni la 3 luni. Este latura de serviciu social a educației timpurii, care permite adultului să lase bebelușul în grija puericultorilor și să meargă la muncă, pentru a întreține familia.

Vorbim de copiii care au o liniuță în dreptul tatălui în certificatul de naștere, dar și de situația în care cuplul a divorțat ori s-a despărțit și există o hotărâre judecătorească care îl obligă pe celălalt părinte la pensie de întreținere.

Regulamentul de înscriere le cere părinților să probeze cu documente situația familială- certificatul de naștere al minorului sau o decizie a instanței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

73 + = 82