LUIS VUITTON ACUZATĂ DE COPIEREA IEI TRADIȚIONALE ROMÂNEȘTI

0
287

Ia, cămașa tradițională românească,  este din nou în centrul atenției internaționale. Ultima colecție Louis Vuitton ar fi inspirată din portul tradițional din Mărginimea Sibiului. Casa de modă este acuzată de faptul că s-ar fi folosit sau s-ar fi inspirat de motivele tradiționale ale portului românesc din Transilvania, Muntenia și Oltenia, fără să admită și să recunoască originile.

“Louis Vuitton by the Pool” este o colecție inedită, iar ia românească are altă abordare față de tot ce știam până acum: este prezentată sub formă de costum de baie sau sub formă de top. Colecția a fost postată pe rețele acum două zile, a strâns deja peste 16 mii de aprecieri și un milion de vizualizări, dar și sute de comentarii.

În România, au urmat reacțiile. Organizația „La blouse roumaine” cere brandului de lux să menționeze sursa de inspirație pentru colecția în care au fost folosite motivele tradiționale și mai cere brandului franțuzesc să elimine din colecție toate piesele de inspirație românească până la obținerea acordului de utilizare a designului.

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat că intenţionează să se implice într-un dialog cu reprezentanţi ai companiei Louis Vuitton pentru recunoaşterea valorii patrimoniale şi culturale a pieselor tradiţionale româneşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

25 + = 33