CONFLICT ELECTORAL ÎNTRE MAI MULȚI LOCALNICI AI UNEI COMUNE DIN BUZĂU. VIDEO

0
733

Un nou incident, în județul Buzău, în plină campanie electorală. O echipă de campanie a PNL, ce se deplasa cu materiale electorale în localitatea Lanurile, din comuna Ziduri, a fost atacată de către un șofer. Potrivit liberalilor, conducătorul auto a coborât din mașină și a început să se manifeste violent față de membrii grupului. Întregul scandal a fost făcut public de către președintele PNL Buzău, Adrian Mocanu, care a postat filmarea cu întreaga întâmplare, pe o rețea de socializare.

Președintele PNL Buzău, Adrian Mocanu, a făcut primele declarații după incident, în care condamnă orice tip de violență:

,,Unul dintre oamenii apropiați ai primarului PSD de la Ziduri a atacat echipa de campanie a PNL, încercând să lovească cu mașina pe unul dintre colegii noștri. Gestul extrem a fost urmat de o ploaie de pumni împărțiți direct în figura unui alt liberal. A fost nevoie de intervenția poliției, pentru ca lucrurile să nu degenereze și mai mult, iar individul agitat și periculos să nu mai facă și alte victime. Colegul nostru, lovit cu pumnii, a fost luat cu salvarea și transportat la spital pentru îngrijiri medicale, suferind leziuni în zona feței. Condamn cu fermitate orice fel de violență, fizică sau verbală!”. 

Pentru a liniști spiritele, a fost nevoie de intervenția poliției. Totodată, la locul incidentului a fost chemată și o ambulanță pentru acorda asistență medicală unui bărbat, membru PNL, care acuza că a fost rănit în urma loviturilor primite. Polițiștii buzoieni au demarat verificări pentru identificarea și depistarea tuturor persoanelor implicate în conflict, pentru a stabili încadrarea juridică a faptelor și a lua măsurile legale ce se impun. De asemenea, agresorul a fugit din localitate, după incident, iar mașina sa a fost dată în urmărire de către polițiști. În scurt timp, bărbatul fost identificat și reținut pentru 24 de ore.

Acesta este al doilea incident electoral în care sunt implicați membri ai PNL, după cel înregistrat, în urmă cu câteva zile, în localitatea buzoiană Calvini. Atunci, o caravană a simpatizanților liberali din comună a fost atacată de un grup de tineri, care ar fi susținători ai adversarilor politici, de la PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 1 =