50 DE ANI DE ACTIVITATE MEDICALĂ, LA SPITALUL JUDEȚEAN BUZĂU

0
397

Spitalul Județean Buzău marchează, pe durata a două zile, un frumos moment aniversar. Unitatea medicală sărbătorește 50 de ani de activitate. Evenimentul, intitulat „Zilele Spitalului Județean de Urgență Buzău – 50 de ani de Medicină și Dăruire”, organizat de către Consiliul Județean Buzău și Spitalul Județean de Urgență Buzău, a început astăzi în sala mare a Consiliului Județean. La întâlnire au fost prezenți, pe lângă reprezentanți ai autorităților locale, parlamentari, medici şi personalităţi care şi-au pus amprenta de-a lungul vremii asupra activităţii spitalului.

Prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea a ținut să sublinieze importanța sistemului medical în ceea ce privește sănătatea cetățenilor.

Medicul primar chirurgie generală, Marius Anastasiu, fost şef al secţiei de Chirurgie Generală a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Buzău și-a amintit de implicarea întregului personal medical al unității în redactarea unui ghid național despre o cunoscută afecțiune.

Președintele Academiei de Științe Medicale București,  prof. univ dr. Mircea Beuran, a prezentat o scurtă istorie a Spitalului Județean Buzău, evidențiată în publicații apărute de-a lungul vremii. El a menționat cât de important este să ne cunoaștem istoria ,,pentru a nu ne pierde geografia”…

Tot astăzi, în curtea Spitalului Județean Buzău, managerul unității medicale, Claudiu Damian și președintele Consiliului Județean, au dezvelit o placă ce comemorează cei 50 de ani de activitate a unității medicale.

Evenimentul, care se va încheia pe 31 mai, va mai cuprinde o serie de activități și prezentări, menite să evidențieze evoluția domeniului medical în ultimii 50 de ani, precum și perspectivele pentru viitor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 4 = 11