POLIŢIŞTII NOU ÎNCADRAŢI LA IPJ BUZĂU AU TERMINAT STAGIUL DE PREGĂTIRE

0
234

La finalul săptămânii trecute, au fost încheiate activităţile de pregătire a celor 6 agenţi de poliţie repartizaţi în luna aprilie la Inspectoratului de Poliție Județean Buzău.

Serviciul Pregătire Profesională a organizat, în perioada 7 -24 mai, un stagiu de pregătire a absolvenților şcolilor de poliţie, ce au fost repartizaţi pentru a se alătura poliţiştilor din Buzău.

Stagiul a fost axat pe 3 componente: componenta practic-aplicativă (instrucția tragerii, pregătire fizică și autoapărare, tactică polițienească și conducere defensivă), componenta de specialitate (ordine publică) și componenta de adaptare/integrare în specificul muncii de poliție.

Pregătirea polițiștilor nou încadrați urmăreşte dezvoltarea deprinderilor acestora de a acționa eficient, în situații simulate, pe baza unor scenarii. Scenariile sunt interactive şi modul de intervenţie este pus în discuţie în cadrul grupului, analizându-se eficiența intevenției fiecăruia dintre participanți. Poliţiştii sunt pregătiţi pentru fazele intervenţiei, respectiv confruntare, imobilizare și aplicarea măsurilor de control.

Activitatea de pregătire profesională urmăreşte gestionarea eficientă a situaţiilor cu care se confruntă zilnic poliţiştii,  în vederea furnizării unui seviciu de calitate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 17 = 20