28 DE MANDATE DE PERCHEZIȚIE, LA PERSOANE CERCETATE DE EVAZIUNE FISCALĂ.VIDEO

0
282

Polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, pun astăzi în executare 28 de mandate de percheziție domiciliară, în județele Buzău, Ilfov și municipiul București, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, în formă continuată, și spălare a banilor, în formă continuată.

Din cercetări a reieșit că, în perioada august 2023 – martie 2024, doi bărbați, de 37 și 39 de ani, din Calvini, ar fi achiziționat elemente de mobilier din lemn, considerate de lux, pe care le-ar fi comercializat către diverse persoane.

Actul comercial s-ar fi realizat inițial ca persoană fizică și, ulterior, prin intermediul unei societăți nou înființate de către aceștia, fără ca operațiunile efectuate ori veniturile realizate să fie declarate, respectiv evidențiate în actele contabile, ori în alte documente legale și, implicit, fără a fi achitate obligațiile către bugetul de stat.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat, prin aceste operațiuni, este estimat la 135.000 de lei.

De asemenea, în continuarea cercetărilor a reieșit că, în perioada 2018 – aprilie 2024, cei doi bărbați ar fi achiziționat/construit imobile, pe numele altor persoane și ar fi achiziționat imobile de lux cu bani obținuți în mod ilicit.

Totodată, au reieșit indicii, în urma investigațiilor și a cooperării internaționale, cu privire la caracterul ilicit al veniturilor și la săvârșirea unor infracțiuni, pe teritoriul altor state.

Prin această modalitate, ar fi ascuns ori ar fi disimulat adevărata proveniență a fondurilor, respectiv adevărata situație privind proprietatea bunurilor, ori a drepturilor asupra acestora.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La acțiuni au participat polițiști din structurile Direcției Generale a Poliției Municipiului București și ai inspectoratelor de poliție județene Buzău și Ilfov, precum și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău.

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =