PEDEPSE CU EXECUTARE PENTRU TRAFIC DE PERSOANE ȘI PEDOFILIE

0
200

O realitate sumbră arată că jumătate dintre victimele traficului de persoane din România sunt copii și doar 20% dintre traficanți ajung la închisoare.

O inițiativă legislativă, care prevede ca toți cei condamnați pentru trafic de persoane, sclavie și pedofilie să nu mai primească pedepse cu suspendare, ci să ajungă direct după gratii, este acum dezbătută în Parlament.

Din datele organizațiilor neguvernamentale, un sfert sau chiar o treime dintre infractorii condamnați pentru trafic de persoane nu ajung niciodată în spatele gratiilor. Ba chiar trăiesc uneori mai departe în comunitățile din care fac parte și victimele lor.

Potrivit rapoartelor internaționale, cele mai multe prostituate din Italia, Spania, Marea Britanie sau Elveția sunt din România. O inițiativă de modificare a Codului Penal prevede că cei care recrutează, transportă, transferă sau adăpostesc persoane pentru a fi exploatate riscă pedeapsă de la 5 la 12 ani.

Dacă victima este un minor, pedepsa este între 10 și 20 de ani. Cresc pedepsele și pentru pornografie infantilă și pentru sclavie. Însă cel mai important aspect este că odată condamnați pentru aceste fapte, infractorii nu mai pot scăpa de executarea pedepsei.

Traficul de minori vizează îndeosebi exploatarea sexuală a tinerelor cu vârste între 14 și 17 ani, în țară ori în vestul Europei: Italia, Spania, Germania și Marea Britanie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 6 =