ÎNCEPE ÎNSCRIEREA LA GRĂDINIȚĂ, CU REGULI NOI

0
220

Înscrierile la creşă şi grădiniţă încep luni. În următoarele trei săptămâni, părinţii pot depune dosarele pentru a-şi înscrie copiii la creşă şi grădiniţă pentru prima oară. La creșă, cei care au între trei luni și trei ani, iar la grădiniță cei cu vârste între trei și șase ani. Pentru al doilea an consecutiv grupa mijlocie este obligatorie.

Anul acesta înscrierea la creşă şi la grădiniţă vine şi cu o noutate. Repartizarea copiilor în grupe se va face în mod aleatoriu, în funcţie de decizia Consiliului de Administraţie a unităţii de învăţământ. Fie prin tragere la sorţi, fie prin ordonare alfabetică. Se încearcă astfel să se pună capăt acelui sistem paralel de alegere a cadrului didactic de către părinţi.

Părinţii pot trece pe fişa de înscriere trei opţiuni. Pe 14 iunie vor fi afişate listele cu copiii înscrişi şi locurile rămase libere pentru etapa a doua.

Recent, Guvernul a aprobat cifrele de şcolarizare pentru anul şcolar 2024-2025. Pentru creşe şi grădiniţe a fost alocat un număr de 665.000 de locuri. Insuficient, aşa că mii de părinţi vor fi nevoiţi să caute soluţii în privat atât pentru creşă, cât şi pentru grădiniţă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 14 = 18