SERVICII MEDICALE PENTRU NEASIGURAȚI, DE LA 1 IULIE

0
257

Contractul-cadru care va intra în vigoare după 1 iulie vine cu o noutate: pachete de servicii pentru persoanele neasigurate în scopul depistării unor afecţiuni grave, precum cancer, hepatită, HIV/SIDA la gravide.

Preşedintele Casei Naţionale de Sănătate, Valeria Herdea, a anunțat că se va menţine aceeaşi valoare a punctului serviciilor medicale, dar şi-a exprimat speranţa ca la finalul trimestrul III sau începutul trimestrului IV al anului în curs, când va avea loc o rectificare bugetară, să se rediscute valorile de punct pentru serviciile medicale.

Pentru asistenţa medicală primară valoarea punctului per capita este 12 lei, iar per serviciu medical 8 lei. Pentru asistenţa medicală ambulatorie de specialitate pentru punctul pe serviciu medical se vor oferi 4,5 lei. CNAS susţine că se menţine plafonul de 6.000 lei/lunar pentru asistenţa medicală stomatologică.

Șefa CNAS a punctat că peste două milioane de persoane beneficiază de programele naţionale curative, CNAS având 17 de programe naţionale.
Potrivit CNAS, există aproximativ 16,5 milioane de asiguraţi şi 3 milioane de persoane neasigurate, din care doar 250.000 de persoane neasigurate înscrise la medicul de familie după 1 octombrie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 65 = 68