GAZE PE VALEA BUZĂULUI?

0
368

Vești nesperate pentru locuitorii din comunele de pe Valea Buzăului. Trans Gaz România va înființa o magistrală de gaze naturale în această zonă. Aceasta este doar o parte din masterplanul de extindere a rețelei de gaze propus a fi implementat în 67 de comune din județul Buzău, prin asociația de dezvoltare intercomunitară ADI Pro Gaz, din care face parte și Consiliul Județean.

Președintele Consiliului Județean Buzău este de părere că înființarea acestei magistrale de gaze ar duce la relansarea economiei din zona Nehoiu și Pătârlagele.

Scopul înființării asociației de dezvoltare intercomunitară ADI Pro Gaz a fost de a ajuta financiar, pe diferite pârghii, cât mai multe administrații locale să-și alimenteze comunitățile cu gaze. Regia națională Trans Gaz nu-și poate asuma, însă, un proiect de una singură, ci va licita pentru ca anumite firme specializate să facă lucrările respective. Practic, Trans Gasz va putea înființa magistrala doar până într-un punct, iar de acolo fiecare primărie, membră ADI Pro Gaz, odată ce va obține fondurile necesare, va angaja o societate pentru a asugura alimentarea cu gaze a locuințelor.

Prima mare investiție în infrastructura de gaze naturale s-a încheiat, recent, la Buzău, prin realizarea subtraversării albiei râului Buzău, de pe malul drept, din comuna Verneşti, pe malul stâng, din comuna Mărăcineni, şi amenajarea unei prima staţii de distribuţie a gazului natural. Astfel, va fi posibilă racordarea la rețeaua de gaze a patru comune pe Valea Slănicului: Mărăcineni, Săpoca, Cernăteşti şi Beceni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =