10 000 DE COPII, DISPĂRUȚI ÎN ULTIMUL AN, ÎN ROMÂNIA

0
250

Un raport al  Organizației Salvați Copiii arată că, în România, în ultimul an, aproape 10.000 de copii au dispărut, iar  numărul lor este în creștere pentru al doilea an consecutiv .

Îngrijorător este că în peste jumătate dintre cazuri, copiii au plecat voluntar din locuințele sociale, căminele școlare sau din Centre ale Direcției de Protecție a Copilului.

Din aprilie 2023 și până în aprilie 2024, s-au înregistrat 9.900 de sesizări privind minori dispăruți, potrivit datelor Poliției Române. Dintre acestea, 424 încă mai sunt active, dintre care majoritatea sunt minori cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani.

Prin comparație cu anul precedent, cifrele sunt în creștere cu peste 1.000 de cazuri.

Din totalul sesizărilor privind disparițiile de minori în ultimul an, 97 se referă la copii cu vârsta sub 5 ani, 163 la copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 10 ani, iar cele mai multe, peste 7.000, se referă la disparițiile unor copii între 14 și 17 ani.

Când vine vorba de motivele din cauza cărora copiii fug de acasă, în fruntea listei sunt cazurile de violență, abuz și neglijare. Copiii din Centrele de plasament sunt expuși riscului crescut de a fugi din cauza dorinței de a se alătura familiei de origine sau cuiva apropiat lor. Pe lista motivelor pentru care copiii fug de acasă apar bullyingul, tulburările de învățare și presiunea din partea colegilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

47 + = 48