MODIFICĂRILE LA LEGEA RCA ÎI VOR AFECTA PE ȘOFERI

0
247

Modificările propuse la legea RCA i-ar putea dezavantaja pe şoferi. Reprezentanții transportatorilor și cei ai service-urilor auto spun că aceştia nu vor mai putea merge în orice service autorizat pentru a-şi repara maşinile. Iar în timpul reparaţiilor, nu vor mai primi o maşină la schimb, decât în anumite situaţii. Transportatorii se tem chiar că şoferii vor fi nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru a acoperi o parte din costul reparaţiei.

Reprezentanții asigurătorilor spun însă că alta este justificarea.

Mădălin Roșu, preşedinte, Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR): “Oriunde în lumea asta, asigurătorii sunt obligați de legislație să dețină un control al costurilor într-o zonă rezonabilă. Adică, nu putem plăti mai mult decât la o reprezentanță oficială, pentru că cu cât cresc costurile, cu atât vor crește costurile cu primele de asigurare.”

Proiectul de lege se află deocamdată în dezbaterea Comisiei Juridice a Camerei Deputaților. Pentru a fi aplicată, legea trebuie votată de plen şi, daca nu e contestată la CCR, să fie promulgată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 43 = 51