FERMIERII ROMÂNI VOR PUTEA RELUA EXPORTURILE CĂTRE TURCIA

0
211

Guvernele român și turc au avut marți, la Ankara, prima ședință comună în care au stabilit reluarea exporturilor românești de carne către Turcia și au fost semnate o serie de acorduri în domenii precum turismul și urbanismul.

Premierul Marcel Ciolacu sublinia că fermierii români vor avea din nou acces la o piaţă foarte mare și vor putea deschide rute noi spre alte piețe.

Primul ministru român a reamintit că țara noastră va continua să asigure o colaborare bună a Turciei cu Uniunea Europeană.

La rândul său, și președintele Turciei a spus că ambele țări doresc ca schimburile comerciale bilaterale să ajungă în următorii ani la 15 miliarde de dolari.

Recep Tayyip Erdoğan a mai amintit că cele două state contribuie la asigurarea securității și stabilității în regiunea noastră prin acțiuni comune, dar și în cadrul NATO, și a mai spus că cele două state, alături de Bulgaria, au constituit un grup comun care va elimina minele din Marea Neagră.

Tot ieri, președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, a semnat un decret care le permite cetățenilor români să circule în Turcia cu cartea de identitate pentru maximum 90 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

56 + = 60