NATALITATEA ÎN ROMÂNIA, LA CEL MAI SCĂZUT NIVEL

0
255

Populaţia României scade încet dar sigur. Se estimează că, în următoarele decenii, vom ajunge la doar 14 milioane de locuitori, în condițiile în care rata natalităţii este la cel mai mic nivel de când se fac statistici.

Să ai copil în România zilelor noastre înseamnă un lux pentru cei mai mulţi dintre români. Lunar, o bună parte din bugetul familiei trebuie alocat creşterii copiilor.

Şi aşa tot mai puţini tinerii fac copii şi preferă să plece din ţara, iar populaţia rămasă aici o depăşeşte pe cea în putere.

Anul trecut, la noi în țară s-au născut cei mai puțini copii de când se fac măsurători statistice. Comparativ cu 1990, când se năşteau mai bine de 314.000 de copii, în prezent rată natalităţii este sub jumătate. Anul trecut s-au născut un pic peste 155.000 de copii.

Potrivit Institutului Național de Statistică se preconizează că până la finalul anului 2100 să se ajungă undeva la 14 milioane de locuitori.

Iar autorităţile nu fac nimic pentru a opri declinul. România are doar un program de fertilizare în vitro pentru care, încă, nu au fost alocaţi bani pentru anul acesta.

Ultimul recensământ arată că populația României numără la această dată aproximativ 19 milioane de locuitori, cu peste 1 milion mai puțini față de acum 1 deceniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 3 =