22 APRILIE, ZIUA PĂMÂNTULUI 2024. TEMA DE ANUL ACESTA ESTE „PLANETA VS PLASTIC”

0
331

Ziua Pământului este o sărbătoare globală, dedicată conștientizării și protejării mediului înconjurător. Evenimentul a fost inițiat în 1970, în Statele Unite ale Americii, când senatorul american Gaylord Nelson a propus organizarea unei zile dedicate mediului în urma unor proteste masive împotriva poluării.
Până la sfârșitul anului 1970, prima Zi a Pământului a dus la înființarea Agenției pentru Protecția Mediului din Statele Unite și la adoptarea unor legi de mediu, primele de acest fel, inclusiv Actul Național de Educație a Mediului, Legea Securității și Sănătății în Muncă, și legi privind puritatea apei și aerului,
Ziua Pământului a fost concepută, așadar, pentru a educa oamenii cu privire la problemele de mediu și pentru a promova acțiuni concrete de conservare și protejare a naturii. Prin Ziua Pământului, oamenii sunt încurajați să reflecteze asupra impactului pe care îl au asupra planetei și să ia măsuri pentru a reduce amprenta lor ecologică. Astfel, în această zi sunt organizate diverse evenimente, cum ar fi curățarea mediului, plantarea de arbori, reciclarea și alte activități menite să promoveze conștientizarea și acțiunea în ceea ce privește protejarea mediului.

De-a lungul anilor, Ziua Pământului a devenit o mișcare globală, implicând guvernele, organizațiile nonguvernamentale, școlile, companiile și indivizii în acțiuni pentru protejarea mediului înconjurător.
Așadar, pe 22 aprilie, oamenii din întreaga lume sărbătoresc Ziua Pământului prin diferite activități care promovează conservarea mediului și luarea de măsuri pentru protejarea planetei noastre.
Tema Ziua Pământului 2024 este Planeta vs Plastic, atrăgând atenția asupra riscului pentru sănătate provocat de materialele plastice.
Tema pentru Ziua Pământului 2024 „Planeta vs Plastic” subliniază că 380 de milioane de tone de plastic sunt produse în fiecare an, în timp ce doar 9% din plasticul produs vreodată a fost reciclat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here