FRICA DE ANESTEZIE

0
249

Mulți dintre buzoienii care urmează să fie operați se tem de anestezie. Unii cred că există riscul să se trezească în timpul operației și să simtă durere. Este și motivul pentru care medicii vor să lămurească informațiile eronate legate de anestezia făcută pacienților înainte de operație. Specialiştii atrag atenţia că anestezia este doar o etapă a tratamentului pentru care au venit la spital.

Medicul anestezist realizează și coordonează evaluarea și îngrijirea preoperatorie, intraoperatorie și postoperatorie a pacienților supuși unor intervenții chirurgicale mai simple sau mai complexe. Anesteziile sunt împărţite pe mai multe tipuri şi sunt utilizate în funcţie de particularitatea intervenţiilor la care sunt supuși pacienţii.

De asemenea, sunt parcurși mai mulți pași cu privire la informarea pacientului despre riscurile și beneficiile anesteziei.

Specialiștii atrag atenția că riscurile anesteziei au scăzut semnificativ în ultimii zece ani. Complicațiile care pot apărea depind de tipul intervenției chirurgicale, de modalitatea în care se realizează acestea, de caracteristicile individuale ale pacientului, de substanțele anestezice sau de tehnica folosită. Pot apărea complicații cardiovasculare ce depind de calitatea actului anestezic, dar și de starea de sănătate a pacientului și de tipul intervenției chirurgicale. Specialiștii spun că din acest motiv, ele nu pot fi privite ca fiind consecința doar a actului anestezic, ci reprezintă rezultatul unui cumul de factori. Riscul cardiovascular trebuie evaluat cu mare atenție și atunci trebuie urgent aplicată terapia de corecție de către medicul A.T.I., în colaborare cu medicul cardiolog.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here