Mieii de Paște vor fi anul acesta și mai mari, dar si mai scumpi. Pentru că Paștele ortodox pică mai târziu decât în alţi ani, miei vor fi mai mari de sărbători.
Oile au început să fete din luna ianuarie, greutatea minimă de sacrificare a mieilor este de aproape 20 de kg. Anul acesta vor fi mai mulţi miei care vor atinge această greutate şi asta pentru că mai este o lună până la Paşte, timp în care vor mai creşte.
Ca să fie siguri că vor avea de toate pe masa de sărbătoare, mulți români au vorbit de înainte cu producătorii.
Anul acesta, preţurile producătorilor au crescut cu 10%. Un kilogram costă 25 de lei în viu, şi 45 de lei la carcasă.
Oamenii vor respecta tradiţia indiferent de preţ.
Potrivit statisticilor, un român consumă, în medie, într-un an, 3 kilograme de carne de miel. România exportă între cinci şi şase milioane de miei si oi pe an, în ţările arabe.