La începutul acestei săptămâni, poliţiştii Biroului Rutier au organizat o serie de activităţi preventive special destinate preşcolarilor, reafirmând preocuparea pemanentă a poliţiştilor buzoieni pentru siguranţa celor mici.
Activităţile s-au derulat în cadrul proiectului Educaţie rutieră – Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanţilor la trafic pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regional prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.
Componentă a educaţiei pentru societate, educaţia rutieră reprezintă unul dintre elementele esenţiale ale civilizaţiei moderne. Datoria oricărui cetăţean este de a respecta regulile de circulaţie şi în acelaşi timp, de a participa, în mod conştient, la stimularea interesului celorlalţi membri ai societăţii pentru cunoaşterea şi respectarea acestor reguli.
Pornind de la adevărul că “în circulaţia rutieră este de ajuns -uneori – să greşeşti o singură dată, pentru că a doua oară nu mai ai când”, poliţiştii au intensificat activitatea de sprijinire a copilului preşcolar în dobândirea de cunoştinţe, capacităţi şi deprinderi care să-i permită adaptarea cuuşurinţă la condiţiile de mic pieton.
Astfel, ieri, politiştii din cadrul Biroului Rutier – Poliţia municipiului Buzău, au organizat, împreună cu preşcolarii de la Grădiniţa cu program prelungit nr.8 Buzău, o activitate cu caracter preventiv – educativ, în incinta unităţii de învăţământ.
În cadrul acţiunii desfăşurate, micii participanţii la trafic au primit din partea organizatorilor scrisori cu ,,sfaturi utile” privind necesitatea respectării regulilor de circulaţie.
O altă activitate a fost desfăşurată luni, 18 martie a.c., la Grădiniţa cu Program Prelungit “Bobocei din Micro III”, unde, cu ajutorului laboratorului mobil de educaţie rutieră, au fost desfăşurate aplicaţii practice pe tema siguranţei rutiere în curtea unităţii.
Poliţiştii au desfăşurat activităţile ţinând cont de particularităţile vârstei preşcolare: receptivitate sporită la tot ce este nou, învăţarea prin imitaţie, curiozitate, dorinţa de a fi “ca cei mari”.
Impresionaţi de cele povestite, ce peste 80 de copii s-au arătat dornici să ştie cât mai multe pentru a fi în siguranţă pe stradă, ca pieton, dar şi despre rolul poliţistului în viaţa fiecăruia.