Buzoienii trebuie să fie extrem de atenți atât la produsele congelate, cât și la etichetele acestora, înainte să le achiziționeze. Este avertismentul lansat de inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Buzău, în urma controalelor efectuate, recent, de aceștia în magazinele de profil. Specialiştii instituției atrag atenţia că, din ce în ce mai mult, în domeniul alimentaţiei publice se obişnuieşte congelarea produselor refrigerate.
Inspectorii Protecției Consumatorilor spun că această procedură este admisă doar în anumite condiții bine stabilite. Mai exact, după ce a fost congelat, produsul trebuie să fie etichetat ca atare. O metodă, care de cele mai multe ori, nu este respectată de către comercianți.
Congelarea produselor refrigerate este o metodă des întâlnită mai ales în industria ospitalității, adică în HoReCa.
Consumatorii trebuie să țină cont de câteva reguli, atunci când doresc să cumpere produse congelate. Există etichete pentru produse congelate și diferă de toate celelalte din piață. Dacă un produs așezat în raft în condiții normale și de umiditate și de temperatură nu are nevoie de o etichetă specială, confecționată din materiale de bună calitate, de această dată vorbim despre mai multă atenție acordată acestui tip de produse. Fie că este vorba despre înghețată, despre smoothie-uri, ori despre alt tip de produs congelat așa cum ar fi pizza sau foile de plăcintă, acestea au nevoie de un ambalaj rezistent, însoțit de etichete de bună calitate cu adeziv deep freeze.