CRIZĂ DE LOCUINȚE SOCIALE LA BUZĂU

0
323

Criza de locuințe sociale persistă în municipiul Buzău. Primăria are aproape 200 de cereri de la familii fără posibilități materiale sau cu grave probleme de sănătate, care au nevoie de un adăpost deasupra capului. Solicitările rămân, însă, nerezolvate, deoarece administrația locală nu mai dispune de apartamente sau case nelocuite care să fie puse la dispoziția cazurilor sociale din municipiu.

O altă problemă ar putea apărea odată cu startul proiectelor de reabilitare și modernizare cu fonduri europene a unor clădiri aflate în administrarea Primăriei. Pentru a consolida imobilele respective, va fi nevoie ca actualii chiriași să fie mutati în alte spații.

Un caz sensibil este și cel al blocului 41, din cartierul Micro 14, un bloc turn destul de șubred, ce urmează să fie reabilitat cu bani europeni, printr-un proiect în valoare de aproape 8 milioane de euro. În acest imobil locuiesc în jur 200 de persoane.

Pentru a mai diminua din criza de locuințe sociale, o soluție ar fi construcția unor imobile, inclusiv cu fonduri europene. Spre exemplu, Primăria Buzău intenționează să amplaseze 18 locuințe tip container pe strada Depozitului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 7 = 9