BUZĂUL, FRUNTAȘ LA CERERI PENTRU SUBVENȚII

0
226

Județul Buzău este fruntaș în regiune în ceea ce privește cererile depuse pentru finanțare la Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură. Mai précis, din situația întocmită la nivel național reiese că Buzăul se situează pe locul al doilea în Regiunea Sud-Est ca număr de cereri depuse. În județul Buzău au fost depuse aproape 16.400 de cereri pentru o suprafață de peste 270 de mii de hectare de terenuri agricole. Cele mai multe cereri din regiune au fost depuse în Vrancea, urmat de Buzău și Galați. Cele mai puține cereri, la jumătate comparativ cu Buzăul, au fost depuse în județul Tulcea.

Topul se răstoarnă însă când vine vorba despre suprafețele pentru care au fost cerute subvenții. În acest caz, Buzăul se află la coada clasamentului cu circa 270 de mii de hectare, cu aproape 110 mii de hectare mai mult decât Vrancea, județul cu cea mai mică suprafață.

Potrivit legii, campania de primire a cererilor de plată mai continuă până la data de 9 iunie  inclusiv, însă cu aplicarea de penalități de 1% pentru fiecare zi de întârziere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 2 =