Aproximativ 130 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău vor fi angrenaţi, în medie, zilnic în misiuni de ordine şi siguranţă publică în perioada 28 aprilie – 2 mai.
În perioada 28 aprilie – 2 mai a.c., aproximativ 130 de poliţişti de la ordine publică, poliţia rutieră, investigaţii criminale, acţiuni speciale şi arme, explozivi şi substanţe periculoase vor acţiona, în medie, zilnic, în cadrul dispozitivelor de menţinere a climatului corespunzător de ordine şi siguranţă publică.
Vor fi avute, cu precădere, zonele aglomerate, zonele de agrement, iar poliţiştii vor acţiona în special pentru prevenirea şi combaterea faptelor ce pot aduce atingere vieţii şi integrităţii corporale, precum şi a furturilor.
70 de patrule pedestre şi auto vor acţiona, în medie, zilnic.
De asemenea, la nivelul fiecărei subunităţi au fost constituite rezerve de intervenţie, în vederea suplimentării dispozitivelor curente în cazul în care situaţia operativă o va impune.
În această perioadă, poliţiştii rutieri vor acţiona cu toate aparatele de supraveghere a traficului, pentru înlăturarea stărilor de pericol ce se pot crea pe fondul încălcării regulilor de circulaţie.
Recomandări pentru o minivacanţă în siguranţă
Fie că veţi petrece aceste zile în parcuri sau la pădure, fie că veţi face o scurtă plimbare în aer liber, poliţiştii vă recomandă ca la plecare să vă asiguraţi locuinţa şi să vă protejaţi bunurile şi bagajele, mai ales în zonele foarte aglomerate!
Nu stabiliţi relaţii de prietenie cu orice persoană care pare sociabilă! De cele mai multe ori, infractorii „pozează” în persoane binevoitoare, care „vor” să vă ajute.
Nu consumaţi alcool în exces şi nu vă implicaţi în dispute sau altercaţii. Păstraţi-vă calmul şi nu proferaţi injurii sau ameninţări!
În cazul unui conflict, evitaţi să vă rezolvaţi singuri problemele şi manifestaţi autocontrol şi prudenţă!
Celor care aleg să petreacă aceste zile la o distanţă mare de casă, poliţiştii rutieri le recomandă să îşi fragmenteze deplasările, alternând şofatul cu perioade de repaus, pentru a preveni producerea unor accidente cauzate de oboseală.
Pentru un trafic fluent şi sigur, Serviciul Rutier recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.
Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.