PROGRAMUL ,,RABLA LOCAL”, AMÂNAT

0
295

Programul privind casarea autovehiculelor uzate, Rabla Local, nu va demara în septembrie, așa cum era programat inițial, ci de la jumătatea lunii octombrie.Mai exact, primăriile își vor putea face, începând din 14 octombrie, conturi de utilizator pentru înscrierea în cadrul programului, iar o săptămână mai târziu vor putea depune cererile de finanțare. Asta înseamnă că, în funcție de implicarea primăriei din localitatea de domiciliu, cei interesați vor putea cere bani pentru casarea mașinilor vechi spre sfârșitul lunii viitoare. Prin intermediul programului, persoanele fizice care vor casa o mașină mai veche de 15 ani vor putea primi, de la primăria de care aparțin, un stimulent în valoare de 3.000 de lei, fără a fi obligați să-i folosească pentru a cumpăra o mașină nouă.

Totuși, dacă au obținut acești bani, nu vor putea cumpăra, timp de trei ani, o masina cu norma de poluare Euro 4 sau mai mică. Rabla Local este un program separat față de cele două deja cunoscute Rabla Clasic, prin care pot cere bani de la stat pentru înlocuirea mașinilor vechi cu unele noi, mai puțin poluante, și Rabla Plus, destinat cumpărării de mașini electrice sau hibride. La casat vor putea fi duse mașini mici, microbuze și chiar autoutilitare sau autospeciale ușoare.

Cei interesați să caseze mașinile vechi vor trebui să se adreseze primăriei din localitatea de domiciliu, primăriile urmând să-și recupereze o parte din sumele plătite celor ce au casat mașina de la autoritățile de mediu, prin depunerea unor cereri de finanțare. Dacă nu au deja, primăriile își vor putea crea conturi de utilizator pentru înscrierea în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate începând cu 14 octombrie, iar din 21 octombrie, ora 10:00, vor putea depune cererile pentru obținerea finanțării de la stat. Persoanele fizice interesate să se înscrie în program trebuie sa verifice mai intai dacă primăria pe raza căreia își au domiciliul participă în cadrul acestui program.

Pentru a putea cere stimulentul pentru casare, proprietarul unei mașini vechi va trebui să dețină un autovehicul uzat înmatriculat pe numele său de cel puțin cinci ani și să fie în evidențele fiscale ale primăriei respective, să nu aibă restanțe la plata taxelor, impozitelor, amenzilor şi contribuţiilor către bugetul de stat și cel local si să nu folosească aceeași mașină pentru a obține diverse alte finanțări, inclusiv prin Rabla Clasic sau Rabla Plus. La acest program de casare a mașinilor vechi nu vor putea participa și firmele, așa cum e cazul programelor Rabla Clasic și Rabla Plus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here